Китай закликав створити гуманітарні коридори для екпорту українського зерна

Міністр закордонних справ Китаю Ван І вчора, 24.05.2022 року, закликав міжнародне співтовариство сприяти припиненню вогню в Україні, щоб забезпечити зелений доступ до експорту зерна.

Ван І зробив цю заяву під час відеорозмови з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, повідомляє CGTN.

Міністр сказав, що Китай готовий підтримувати координацію з різними сторонами для подолання продовольчої кризи, додавши, що КНР постійно надає екстрену продовольчу допомогу країнам, що її потребують.

Сьогодні, 25.05.2022 року, у ЗМІ поширилися слова заступника голови російського МЗС Андрія Руденка про те, що російська сторона готова надати гуманітарний коридор для виходу суден з українських портів за умови размінування акваторій портів українською стороною. Крім того, Андрій Руденко зазначив, що вирішення продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, у тому числі й зняття санкцій з російського експорту та фінансових транзакцій.

В свою чергу, голова МЗС України Дмитро Кулеба під час Українського сніданку на Давоському форумі висловив сумніви щодо можливостей світової спільноти створити зараз гуманітарні коридори для експорту зерна з українських портів.