Українські аграрії будуть вимагати компенсацій за викрадене окупантами зерно

На тимчасово окупованих територіях України зафіксовано багато фактів пограбування елеваторів та вивезення окупантами зерна до кримських портів. Зараз все зерно, що відвантажується в портах півострову, з'являється краденим, бо власних залишків там вже давно немає.

Про це в ефірі національного марафону на телеканалі «Інтер» розповів голова «Української Зернової Асоціації» Микола Горбачов.

«В Криму не будо залишків зерна протягом останніх 4-х місяців. Тому зараз будь-яке зерно, що відвантажується з кримських портів — воно однозначно викрадено в Україні. Те, що зараз відбувається на захоплених територіях — просто обурливо. Компанії будували ці елеватори, а їх просто взяли та зруйнували, викрали зерно, завантажили в машини і вивозять», — говорить Микола Горбачов.

Голова УЗА запевнив, що всі факти викрадення зерна документуються, а українські аграрії у міжнародних судах домогатимуться компенсації його вартості.

«На сьогодні ми знаємо навіть назви суден, на які вантажиться це зерно. Ми ретельно все фіксуємо та будемо звертатися до міжнародних установ», — підкреслив Микола Горбачов.

Нагадаємо, нещодавно Єгипет відмовився прийняти судно з викраденим в Україні зерном.