Укртрансбезпека поновлює контроль за дотриманням габаритно-вагових норм

3 травня Укртрансбезпека поновлює здійснення контролю за дотриманням габаритно-вагових норм. Особливу увагу буде приділено автомобільній дорозі М-15 «Одеса-Рені». Зокрема, поблизу пункту пропуску «Маяки-Удобне» розпочне роботу пост габаритно-вагового контролю. На посту буде встановлене відоспостереження.

Про це служба повідомила у свому тг-каналі.

«Закриття морських портів суттєво збільшило навантаження на автошляхи південних регіонів, зокрема Одеської області. Моніторинг транспортних засобів, який здійснювався впродовж квітня департаментом державного нагляду (контролю) Укртрансбезпеки, виявив системне недотримання перевізниками габаритно-вагових норм, що негативно впливає на стан дорожнього покриття та ускладнює рух автошляхами», — пояснює УТБ.

Служба зазначає, що інспектори Укртрансбезпеки обов’язково повинні здійснювати аудіо-відео фіксацію своїх дій за допомогою бодікамер. В свою чергу, водії мають право знімати дії інспекторів під час зважування, або під час оформлення матеріалів.

Також УТБ нагадує, що в Україні діють європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень та посилено адміністративну відповідальності за перевезення пасажирів і вантажів без необхідних документів.

З максимальними значеннями параметрів транспортних засобів можна ознайомитися за посиланням.