Спеціалістка порадила як знайти роботу на елеваторі за кордоном

Керівниця ПТЛ Тетяна Нікулушкіна, що працювала і в сюрвейєрських компаніях, і на зерновому терміналі, виїхала з України разом зі своїми дітьми у березні. Далі поставила собі за мету знайти роботу за спеціальністю.

Своїм досвідом вона поділилася з редакцією Elevatorist.com у матеріалі «Як знайти роботу на елеваторі за кордоном досвід керівниці ПТЛ і поради тим, хто шукає».

Щоб отримати успішний результат від пошуку роботи, Тетяна Нікулушкіна радить «стукати, і вам відкриють». Вона постійно моніторить ринок праці в Європі. Також Тетяна радить писати електронні листи в компанії, які працюють по вашому профілю. В листах варто відразу додавати своє резюме англійською.

«Треба шукати компанії по цьому профілю в інтернеті, знаходити їхні сайти, брати електронну пошту і писати листи. І найголовніше — в темі писати або Help Ukraine, або «український співробітник» чи «український колега» англійською, щоб вони не пропустили цей лист», — каже Тетяна Нікулушкіна.

За порадою спеціаліста, щоб знайти роботу за спеціальністю в Європі, варто:

  • моніторити українські сайти типу work.ua,
  • скористатися телеграм-каналом uahelpinfo, де є збірки ресурсів по кожній країні (особливості проживання в країнах, наявність фінансової допомоги, перелік сайтів, де можна розмістити резюме і подивитися вакансії),
  • шукати вакансії на телеграм-каналах «Робота закордоном»,
  • шукати сайти з вакансіями в ЄС, наприклад, ec.europa.eu, або шукати ресурси по країнах їхніми державними мовами,
  • писати листи в профільні компанії з резюме англійською,
  • шукати дописи по запиту «робота на елеваторі» в Facebook, відранжувавши оголошення по даті, щоб бачити найсвіжіші. 

Також варто пам’ятати, що на елеватори зараз починають набирати сезонних працівників, що також збільшує кількість вакансій.