Уряд припинив роботу частини морських портів України

Морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон будуть закритими до відновлення контролю України над ними.
Джерело фото: Мінагро України

Уряд прийняв рішення закрити частину морських портів в Україні, внаслідок неможливості забезпечення належного рівня безпеки судноплавства. Морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон будуть закритими до відновлення контролю України над зазначеними морськими портами.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики України.

Відповідний наказ наказ від 28 квітня 2022 року № 256 був зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року за № 470/37806 «Про закриття морських портів». Згідно наказу з дня його офіційного опублікування морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон є закритими до відновлення контролю над ними Україною.

«Вжиття зазначеного заходу спричинено неможливістю здійснювати обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та інших пов’язаних з цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, дотримання вимог міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також забезпечення охорони навколишнього природного середовища в той час коли росія продовжує вести воєнні дії в даних регіонах чим несе загрозу для людського життя і здоров’я», — йдеться в повідомленні.

В міністерстві зазначають, що Україна неодмінно поновить роботу зазначених морських портів після перемоги над російським окупантом.