Індикативна вартість українського ячменю зрівнялася з цінами на пшеницю

Індикативна вартість українського ячменю зрівнялася з цінами на пшеницю
Індикативна вартість українського ячменю зрівнялася з цінами на пшеницю
Джерело фото: kurkul.com

На українському експортному ринку фуражного ячменю з початку минулого тижня триває поступове зниження індикативних цін, незважаючи на попередню підтримку цінової ситуації прогнозованим скороченням експортного потенціалу зернової наступного сезону.

Такі данні наводить ІА «АПК-Інформ».

Зниження цін було обумовлено зменшенням закупівельної активності імпортерів на світовому ринку через наявність у багатьох країн раніше сформованих запасів ячменя. Зберігаються також сподівання на припинення російсько-української війни за допомогою перемовин із залученням інших країн–гарантів безпеки.

Крім того, тиск на ціни чинили інформація про переважно добрий стан озимини та просування ярої сівби в Україні, попри всі перепони. Також зниженню цін сприяла аналогічна динаміка в пшеничному сегменті, при цьому в умовах більш високих запасів пшениці та прогнозованих великих перехідних її залишків цього МР ціни на фуражний ячмінь практично зрівнялися з вартістю продовольчої пшениці з протеїном 12,5%.

На початок дня 6 квітня індикативи цін пропозиції на фуражний ячмінь з поставкою в квітні   на початку травня з чорноморських портів України переважно фіксуються в діапазоні 385-410 USD/т FOB, що на 20-25 USD/т нижче за показники на початку минулого тижня.