Ціни на пшеницю зменшилися на фоні слабкого попиту

Станом на 17 лютого ціни попиту на українську пшеницю 2 та 3 класів CPT глибоководні порти у доларовому еквіваленті зменшились на 2$/т проти вівторка — до $290 та 288$/т. Ціни знизилися на фоні слабкого попиту. У гривеновому еквіваленті ціни залишились на рівні вівторка.

Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

«На сьогоднішньому тендері GACS закупив 180 тис. т пшениці з Румунії, не дивлячись на велику кількість пропозицій від України та Росії. Україна показувала найнижчу ціну на базисі FOB (315,30$/т), але поступилась Румунії, яка продемонструвала найдешевшу ціну на базисі С&F (338,55$/т)», — зазначають аналітики.

Ф’ючерси пшениці на біржі CBOT зросли 17 лютого на фоні напруженості між Росією та Заходом через Україну, та побоювань щодо постачання з Причорномор’я.

За прогнозами, попит імпортерів та будь-які зміни у геополітичному конфлікті можуть впливати ціни. Інформація щодо збільшення прогнозу виробництва пшениці в Росії в 2022 р, а також можливий перегляд нею формули розрахунку експортного мита, можуть спричинити тиск на ціни.