АМПУ та Облавтодор узгодили будівництво КПП на дорозі до Одеського порту

«Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та Служба автомобільних доріг (САД) в Одеській області узгодили будівництво контрольно-пропускного пункту (КПП) на новій об'їзній дорозі до Одеського порту.

Про це повідомляє АМПУ.

«На нараді розглядалися юридичні аспекти оформлення документації з землеустрою, технічні деталі будівництва власне КПП та вузла примикання нової естакади до існуючої естакади порту у районі полів зрошення (п’ята черга магістрального шляхопроводу порту) — суміщення конструкцій бетонного покриття нової дороги з фундаментами КПП АМПУ, прокладка інженерних і силових мереж, організація руху транспорту по існуючій естакаді в період монтажу конструкцій примикання», — йдеться у повідомленні.

Читати по темі: На об'їзній дорозі до Одеського порту почали зводити КПП

АМПУ має обладнати КПП перед в’їздом на естакаду порту (встановити шлагбаум, підвести комунікації) і в подальшому обслуговувати і утримувати КПП. Служба автомобільних доріг в Одеській області планує до кінця вересня завершити увесь запланований обсяг робіт у «плямі забудови» КПП та надати АМПУ можливість приступити до реалізації її частини проекту.

За словами в.о. голови АМПУ Олександра Голодницького, адміністрація портів планує вже до кінця 2022 року відкрити новий альтернативний безперешкодний в’їзд в Одеський порт.

Нагадаємо, об'їзна дорога буде з цементобетону довжиною 5,3 км, вона об'єднає дорогу М-28 Одеса-Південний з Одеським морським портом. Проїзд трасою буде безкоштовним.

В рамках будівництва також заплановано:

  • два майданчика зважування у русі Weigh-in-Motion (WiM) для контролю вагових норм;
  • контрольно-пропускний пункт – передбачено розширення дороги до шести смуг;
  • естакада, яка приєднається до існуючої естакади АМПУ.