Укрзалізниця збудувала на своєму заводі 60 піввагонів

Нові піввагони збудовані Панютинським вагоноремонтним заводом
Нові піввагони збудовані Панютинським вагоноремонтним заводом
Джерело фото: Лозівський міськвиконком

Панютинський вагоноремонтний завод (ПВРЗ) збудував для АТ «Укрзалізниця» 60 піввагонів. Новозбудовану партію вагонів передали в експлуатацію на станцію Лозова, звідки оператор рухомого складу відправить їх під навантаження.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрзалізниця».

Впродовж 2022 — 2025 років Укрзалізниця планує поповнити свій вантажний парк 7900 новими вагонами: 6500 піввагонів та 1400 зерновозів. Це найбільше оновлення парку вантажних вагонів з 2016–2018 років, коли було поповнено парк 7120 вагонами.

«Минулого року за підтримки Президента та Уряду ми розпочали оновлення пасажирських вагонів та інфраструктури, цього року до програми «Велике будівництво» приєднується оновлення й вантажних вагонів. Наше завдання ліквідувати з колій металобрухт та підтримувати свій парк у кількісному та якісному стані. Акцент робимо на рухомий склад із найбільшим попитом — піввагонах та зерновозах», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Цьогоріч АТ «Укрзалізниця» планує збудувати на власних підприємствах — Панютинському вагоноремонтному заводі, Дарницькому вагоноремонтному заводі та Стрийському вагоноремонтному заводі — 1496 вантажних вагонів. Це 1446 піввагонів та 50 зерновозів.

Укрзалізниця збудувала на своєму заводі 60 піввагонів
Укрзалізниця збудувала на своєму заводі 60 піввагонів
Укрзалізниця збудувала на своєму заводі 60 піввагонів

Читати по темі: Укрзалізниця збудує наступного року 50 вагонів-зерновозів

Саме на Панютинському вагоноремонтному заводі планують збудувати 714 піввагонів та 50 зерновозів. Ще 1 560 вантажних вагонів планується відремонтувати на ПВРЗ.

«Вперше за три останні роки завод починає працювати та нарощувати свої потужності. Для мешканців регіону — це робочі місця та стабільна заробітна плата. Для держбюджету та місцевого бюджету — відрахування у вигляді податків. Так, за 2019–2021 роки завод здійснив платежів до бюджету та цільових фондів на суму 266,6 млн грн, з них до місцевого бюджету — 91,4 млн грн», — зазначила керівниця заводу.

Нагадаємо, до 2028 року «Укрзалізниця» отримає 46 тис. нових напіввагонів та зерновозів. У найближчі 2 роки залізниця отримає 10 тис. нових вагонів