На Луганщині збудують ділянку залізниці

В Україні працюють над реалізацією проекту «Будівництво залізничної лінії, що з'єднує ділянку Лантратівка – Кондрашовська-Нова із залізничною мережею України». Нова гілка залізничного транспорту відновить вантажоперевезення в Луганській області.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначив заступник міністра В'ячеслав Шаповалов, цей проект є важливим для економіки області. Будівництво даної ділянки залізничного транспорту включено до Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей.

«Повернення ділянки до залізничної інфраструктури дозволить відновити пасажирські та вантажні перевезення у Луганській області, зменшити витрати підприємств на транспортування продукції та сировини. Також це підвищить надійність енергопостачання півдня Луганської області та знизить навантаження на мережу автомобільних доріг Луганщини», — пише пресслужба відомства.

Проект обговорювали на засіданні за участю представників Мінреінтеграції, Міненергетики, Мінінфраструктури, Мінагро, Луганської облдержадміністрації, АТ «Укрзалізниця», Агентства США з міжнародного розвитку USAID, акції «Хардіпротранс».

За словами заступника міністра, для будівництва вже обрали генерального проектувальника — «Харківський проектно-вишукувальний інститут об'єктів транспорту». Установа зробить техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва залізниці.

Довідка:

Внаслідок збройної агресії Росії проти України та утворення лінії зіткнення ділянка Лантратівка – Кондрашовська-Нова повністю відрізана від залізничної мережі України.