Компанія зі Швейцарії зацікавлена ​​збудувати в Україні завод з виробництва біопалива

Швейцарська компанія Clariant зацікавилася Україною як місцем для інвестування у будівництво підприємств, що працюють на альтернативних джерелах енергії. Компанія фінансує у будівництво саме таких підприємств.

Про це повідомив народний депутат, член аграрного комітету Вадим Івченко, пише AgroPolit.com.

«Біопаливо та біохімічні речовини, вироблені із сільськогосподарських відходів, відіграють ключову роль у зменшенні нашого вуглецевого сліду. Подібні інвестиції та успішна комерціалізація нової технології компанії Clariant окрім значного скорочування парникових газів надасть великі економічні можливості для аграрного бізнесу країни», — зазначив Вадим Івченко.

Івченко навів приклад заводу із сільськогосподарських відходів компанії Clariant у м. Подарі (Румунія), який виробляє понад 50 тис. т целюлозного етанолу на рік. На підприємстві працює до 800 працівників. Постачання необхідною сировиною забезпечують більш ніж 300 місцевих фермерів.

Експерт вважає, що отриманий целюлозний етанол є майже вуглецевим біопаливом другого покоління. Його не лише можна застосувати для змішування палива. Також його можна використовувати для подальшого застосування в хімічних речовинах на біологічній основі та екологічно чистого авіаційного палива.

«Ми представили наші пропозиції, а у відповідь отримали «домашнє завдання» після виконання якого компанія має намір приступити до реалізації інвестиційних проектів. Так, це тільки перша зустріч, але сигнали, які ми почули від керівництва компанії, дають нам право сподіватись на позитивний результат переговорів», — наголосив Вадим Івченко.

Читати за темою: Как экономить газ на элеваторе: методы работы с зерном и альтернативное топливо. Часть 2