Аналітики FAO підвищили прогноз світового виробництва зернових

Світовий обсяг виробництва зернових в цьому році досягне 2,8 млрд т. Це на 1,1% більше, ніж в кінці 2020 р. Однак навіть на такому рівні виробництво не зможе повністю покрити обсяг споживання, очікуваний в 2021/22 МР, що призведе до скорочення запасів зернових в світі.

Про це повідомляється в звіті The Food and Agriculture Organization (FAO).

«В результаті поліпшення видів на урожай пшениці і фуражних зернових прогноз з виробництва зернових в світі був підвищений на 12,1 млн т (0,4 відсотка) порівняно з вересневими показниками, причому основний обсяг приросту припав на частку пшениці. Згідно з останнім прогнозом ФАО, обсяг виробництва пшениці складе 776,7 млн ​​т, що на 7,2 млн т вище, ніж очікувалося у вересні, і відповідає обсягу виробництва в 2020 році», — йдеться в звіті.

Підвищення прогнозу обумовлене очікуваннями більш високого урожаю в деяких регіонах Східної Європи, а також більш значними, ніж прогнозувалося раніше, посівними площами в Україні.

«Прогноз за обсягом виробництва пшениці в Австралії також було підвищено з урахуванням сталих в країні сприятливих погодних умов і йомвірного високого урожаю, при цьому в Канаді, де за підсумками 2021 року очікується значне падіння, прогноз скоригований у бік підвищення через поліпшення видів на урожай», — повідомляють аналітики.

Цей приріст дозволив компенсувати зниження прогнозу за обсягом виробництва пшениці в Росії, де урожай озимих виявився нижчим за прогнози через посуху.