Крадіжки зерна в УЗ збільшили збитки з незбереження зернових вантажів в 4,5 рази

За перше півріччя 2021 р збитки від незбереження зернових вантажів в АТ «Укрзалізниця» збільшилися в 4,5 рази (з 915 тис. грн до 4 091 тис. грн).

Про це повідомив заступник директора Департаменту комерційної роботи Валерій Ткачов в Facebook.

«Зернові вантажі зайняли 2 почесне місце в структурі збитків УЗ від незбереження вантажів з часткою 23%! На першому місці залишається вугілля і кокс, частка яких в структурі збитків з 89% зменшилася до 60%», — зазначив Ткачов.

З 4 184 матеріалів з незбереження вантажів, спрямованих в Нацполіцію, по 224 матеріалах (5%) відмовлено в кримінальному провадженні, по 1 666 матеріалах (40%) не отримано жодної відповіді, кримінальні справи не відкриті.

За словами Ткачова, для запобігання крадіжок на залізниці потрібно:

  • розробити алгоритм фіксації розкрадання вантажу, збитків і оперативного визначення потерпілої сторони; організувати відстій кинутих тимчасово затриманих поїздів, тільки на спеціально відведених ділянках мережі, на яких озброєння охорона (ВОХР) зможе забезпечити охорону простоюють вагонів;
  • дозволити доступ в парки станцій представників приватних охоронних компаній для проведення спільного патрулювання проблемних станцій;
  • організувати постійний обмін інформацією між представниками вантажовідправників і ВОХР через диспетчерську службу ЦУО.