В Рісоіл розповіли, чому вирішили будувати новий пірс, а не реконструювати причал

Більшість причалів, зокрема в порту Чорноморськ, перебувають у державній власності, і це робить дуже довгим і витратним для приватних компаній питання реконструкції причалів та проведення днопоглиблювальних робіт біля них.

Таку думку під час конференції «Морські та річкові вантажоперевезення» висловив генеральний директор групи терміналів «RISOIL S.A.» Євген Садовий.

«Чисто технічно, якщо говорити про можливість реконструкції та будівництва, досвід підказує, що нове будівництво завжди простіше. Ми оцінювали реконструкцію причалу в порту Чорноморськ. Вартість реконструкції одного погонного метра — $ 50 тис.», — повідомив Євген Садовий.

За його словами, будівництво пірсу — теж дорога і складна задача, однак, якби компанія викуповувала і реконструювала причали, це було б «набагато дорожче і довше».

Нагадаємо, Адміністрація морських портів України (АМПУ) і Рісоіл Термінал, який є дочірньою компанією швейцарського RISOIL S.A., підписали договір про співпрацю. За договором Рісоіл побудує на стику причалів 10 і 11 порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною майже 340 метрів з розміщенням двох причалів довжиною 290 м. АМПУ зобов'язується здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірсу за ІІІ чергою акваторії 1-го ковша Сухого лиману з досягненням глибин 15 м .