Краншип в 2 рази збільшить обсяг обробленого зерна на елеваторі Струмок

На елеваторі «Струмок» міжнародного холдингу Transship Group в цьому сезоні мають намір прийнти в 2 рази більше зерна, ніж у минулому році. На сьогоднішній день підприємство вже опрацювало понад 40 тис. т зернових, такі обсяги в минулому сезоні на елеваторі перевантажили за весь рік. Плановий показник на 2021/22 МР — 120 тис. т по Бессарабії, з них — 80 тис. т через елеватор «Струмок».

Про це сайту Elevatorist.com розповів директор компанії «Краншип», Іван Ніякий.

«З початку маркетингового року ми вже досягли показників всього минулого року, обробили понад 40 тис. т ранніх зернових. З них лише невелика частина — вантажі наших компаній, тому що ми зараз почали освоювати ще перевалку в Ізмаїлі, і ті господарства, які знаходяться біля нього, везуть зерно туди. Сьогодні у нас плановий показник на поточний рік — це 120 тис. Т. Скоро піде кукурудза, яка теж в цьому році обіцяє хороший врожай», — поділився планами Іван Ніякий.

Він зазначив, що причиною того, що на «Струмку» в минулому році зробили всього 2 обороти і обробили 40 тис. т вантажів за рік, стала жорстка посуха в Бессарабії.

«Елеватор розрахований на 20 тис. т одноразового зберігання, в минулому році ми його двічі обернули. Нам вдалося прийняти 40 тис. т, це при тому, що в Бессарабії була абсолютна посуха. Велика частина цих вантажів були або перехідними залишками минулого року, або кукурудзою, оскільки ми її вирощуємо в наших господарствах під зрошенням і немає прив'язки до погоди. Тому більше половини вантажопотоку — це була кукурудза. А решта — пшениця, ячмінь, всього потроху. У минулому році, якщо говорити по наших господарствах, у нас загинуло 80% озимих культур», — розповів керівник.

За його словами, елеватор «Струмок», хоч і є номінально лінійним зерносховищем, фактично являє собою «сухий порт». Перевалка здійснюється в портовому пункті Кілія на Дунаї, де «Краншип» є портовим оператором. У компанії є власний автопарк з більш ніж 30 зерновозів, погрузка річкового судна займає добу (з урахуванням теплового режиму). Далі річкові судна перевантажуються в морські на банці Трутаева. Іван Ніякий також додав, що в планах компанії є намір розширити елеватор «Струмок», друга черга будівництва вже прорахована, але терміни реалізації довелося перенести через наслідки посушливого попереднього сезону.