Польських фермерів, які вивісили радянський прапор на тракторі та просили Путіна розібратися з Україною, судитимуть

Пропутінський банер під час протесту фермерів
Джерело фото: Dawid Machecki/nowiny.pl /East News

Польська прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти батька та доньки, які під час лютневого протесту фермерів у Горжице (Сілезія) встановили прапор СРСР на тракторі та вивісили банер зі звененням до Путіна, пише RFM24.

Цікаве і корисне про елеватори та зберігання зерна дивіться на нашому YouTube-каналі

Напис закликав путіна «розібратися з Україною, Брюсселем і урядом». Обоє фермерів відповідатимуть за публічне вихваляння загарбницької війни проти України. Вони подали заяви про добровільне відбуття покарання.

Окружна прокуратура окрім вихваляння війни, також звинуватила підсудних у публічній пропаганді комуністичної ідеології та використанні її символіки.

За словами прокурора, Пьотр Г. і Агата Г. спочатку не визнавали себе винними у висунутих їм звинуваченнях, вказуючи на свій намір «привернути увагу до поточних проблем сільського господарства».

Публічне підбурювання або прославляння агресивної війни в Польщі карається позбавленням волі на строк до 5 років. Публічна пропаганда комунізму чи іншої тоталітарної ідеології карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Читайте також: У Польщі винесли перші вироки у скандальній справі про імпорт українського зерна

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.