У Польщі винесли перші вироки у скандальній справі про імпорт українського зерна

Суди винесли перші вироки імпортерам українського зерна в Польщі. Їх звинувачують у приховуванні походження зерна та його призначення, пише Tygodnik Rolniczy.pl.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

Півтора року регіональна прокуратура в Жешуві розслідує скандал із імпортом зерна з України до Польщі у 2022-2023 роках. Розслідуються випадки зловживань, пов’язаних із ввезенням на польський ринок зерна, заявленого для технічних цілей, тоді як насправді товар призначався для харчових цілей.

Обвинувачення отримали 19 людей. Наразі 4 підозрюваним заборонено виїзд з країни та перебувають під наглядом поліції. На них також накладено майнову заставу. Ще на чотирьох підозрюваних було накладено заставу на майно для майбутніх покарань, включаючи штрафи та еквівалентну конфіскацію речей.

Двоє з обвинувачених отримали вироки.

«Однак це не суворі покарання, адже вони становлять... 4 тис. (42 тис. грн) і 6 тис. (63 тис. грн) злотих. Засуджені також мають покрити судові витрати. Зважаючи на масштаби злочину, з яким ми маємо справу, сума покарань лише символічна. Аграрії, які не змогли продати зерно через надходження українського зерна та зловживання компаній-імпортерів цього товару, можуть бути розчаровані», — пише видання.

Читайте також: Польські фермери не вийшли на анонсований протест на кордоні з Україною — ДПСУ

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.