Україна та Угорщина ведуть переговори про будівництво великого вантажного пункту пропуску на кордоні — ОП

На українсько-угорському кордоні потрібно будувати новий великий вантажний пункт пропуску — чотири смуги в одну сторону і чотири смуги в іншу. Це дозволить задовольнити всі потреби перевізників.  Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Віктор Микита, пише Укрінформ.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

За його словами, наразі тривають перемовини з цього питання.

«Для самої Угорщини важливо, щоб вона була транзитною країною вантажів, що їхатимуть з України. Зокрема, автобан М3 важливо навантажити відповідними автомобілями, які будуть сплачувати податки. Це економічно вигідно для Угорщини. Якщо ми економічно будемо зв'язувати свої відносини з Угорщиною, то їй буде вигідно підтримувати Україну для того, щоб економічно розвивати й себе», — сказав Микита.

Він зауважив, що згідно зі Стратегією розвитку функціонування індустріальних парків на Закарпатті, вироблена на них продукція має експортуватися в країни ЄС саме через пункти пропуску з Угорщиною. Йдеться як про вантажні напрямки, так і залізничні.

«Нам потрібно забезпечити швидке оформлення та пропуск вантажів для того, щоб підприємства виконували контракти. Усе це суттєві надходження до бюджету, тож розширення прикордонної інфраструктури — питання зміцнення економіки в цілому. Робота у цьому напрямку була активізована у 2023 році після зустрічі керівника ОП Андрія Єрмака та очільника угорського МЗС Петера Сійярто в Ужгороді, і поступово реалізується», — додав Микита.

Читайте також: Україна і Угорщина розвивають прикордонну транспортну інфраструктуру

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.