Фермерам в США не вистачає елеваторних потужностей для зберігання рекордних врожаїв сої та кукурудзи

Американським фермерам не вистачає потужностей для зберігання зерна, оскільки врожаї кукурудзи та сої цьогоріч рекордні, пише Reuters.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

У багатьох фермерів Середнього Заходу все ще залишилося зерно з 2023 року після того, як вони відмовилися продати рекордний врожай кукурудзи через низькі ціни. Зараз суха погода пришвидшує збирання цьогорічного врожаю і змушує фермерів у деяких районах зберігати кукурудзу під відкритим небом, а не в силосах.

Тепла та суха погода в кукурудзяному поясі цієї осені прискорила дозрівання врожаю. В результаті фермери зібрали 47% другого за величиною врожаю кукурудзи в країні до 13 жовтня. Це перевищує п’ятирічний середній показник у 39%.

Станом на 13 жовтня рекордно великий врожай сої було зібрано на 67%, що є найшвидшим темпом з 2012 року, коли потужна посуха обмежила виробництво.

Коли збирання сої закінчується, фермери переходять до кукурудзи, яка зазвичай дає в три рази більше зерна з гектара, ніж соя. На деяких елеваторах Середнього Заходу потік кукурудзи з полів заповнює сховища, спричиняючи довгі черги з вантажівок.

Читайте також: Елеватори в Казахстані не справляються з потоком зерна. Депутати пропонують прискорити експорт

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.