Контінентал купив перші 50 вагонів-зерновозів, планують ще 200

Вагони-хопери Контінентал Фармерз Груп
Джерело фото: Контінентал Фармерз Груп

Власний парк вагонів-зерновозів відтепер має «Контінентал Фармерз Груп». Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-хоперів об’ємом 116 м³, повідомили в пресслужбі агрохолдингу.

Цікаве і корисне про елеватори та зберігання зерна дивіться на нашому YouTube-каналі

Великокубові вагони дозволяють максимально ефективно використовувати їх вантажопідйомність (до 70,5 т) при перевезенні всіх основних культур, що вирощуються на полях компанії. Решту вагонів, відповідно до договору, планують отримати кількома партіями протягом найближчих місяців.

Рішення про купівлю власних вагонів-зерновозів викликане придбанням двох нових елеваторів в Івано-Франківській та Львівській областях (у 2021 та 2024 роках), пояснює генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен

«Після того, як «Контінентал» вирішив для себе проблему дефіциту елеваторних потужностей і навіть створив можливість надавати послуги для третіх осіб, саме придбання вагонного парку дозволяє нам у подальшому забезпечувати логістику власному трейдингу і належно розвивати цей напрям роботи», — зазначив Георг фон Нолкен.

За прогнозами, після поставки всіх 250 замовлених вагонів-зерновозів «Контінентал» зможе покривати відчутну частину своєї щорічної потреби у вантажних залізничних перевезеннях за рахунок власних вагонів.

Читайте також: Елеватори Контінентал Фармерз Груп готові до прийому нового врожаю

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.