Експерт назвав основні вузли, на які в першу чергу потрібно звертати увагу при купівлі автомобілерозвантажувача

Маслостанція, гідроциліндри та сталева платформа — це три основні частини автомобілерозвантажувача, на які слід звертати увагу при купівлі обладнання. Їх також важливо перевіряти в першу чергу при регулярному технічному обслуговуванні.

Про це розповів операційний директор «Ваговимірювальні системи» Олександр Німчик.

«Все починається з маслостанції. Вона, наче кров по судинах, качає мастило по системі. Потрібно перевірити автоматику, електроніку, визначитись, чи потрібно її замінювати. Перевірити мастило, тому що воно забруднюється. Другий етап — це гідроциліндри — вони постійно у русі, мають тертя, тому їм потрібно приділяти увагу. І третя позиція — це металева платформа. Її потрібно оглядати, можливо вона потребує затягування болтів, або ще щось», — розповідає Олександр Німчик.

У компанії «Ваговимірювальні системи» довго доопрацьовували гідравлічну систему розвантажувачів, перш ніж отримали результат, який повністю задовільнив компанію та замовників.

«Ми зараз маємо розвантажувач з конструкцією циліндрів, що не допускають підтікання та іржавіння, а маслостанція в нас закритого циклу. Вона не вимагає заміни мастила протягом усього терміну роботи пристрою. І, звісно, сама конструкція розвантажувача. Для посилення несучої спроможності платформи ми використали ортотроп, як і в наших автомобільних вагах. Ще у 2016 році ми запатентували таку конструкцію і успішно використовуємо її у платформах ваг та розвантажувачів», — говорить Олександр Німчик.

Подробиці читати: Як правильно вибрати автомобілерозвантажувач — поради компанії Ваговимірювальні систем

У «Ваговимірювальних системах» рекомендують проводити сервісне обслуговування авторозвантажувачів мінімум два рази на рік, а при великому навантаженні — ще частіше.

«У нас є клієнт, який перевалює 250 тис. тонн зернових та олійних в місяць. Це дуже багато, шалена інтенсивність. При такому навантаженні сервісне обслуговування треба проводити раз в квартал», — говорить експерт.

За словами Олександра Німчика, якщо компанія проводить обслуговування обладнання два рази на рік, то «Ваговимірювальні системи» дають пів року гарантії на обладнання.