За рік НІБУЛОН суттєво збільшив обсяги перевезення зерна по Дунаю власним флотом

Компанія НІБУЛОН у 2023 році збільшила частку перевезень по Дунаю власним флотом удвічі. Якщо в 2022 році понад 10% вантажів компанії було доставлено власним флотом компанії, то у 2023 році цей показник сягнув позначки у 27%.

Про це в інтерв'ю Mind розповів директор із логістики компанії Сергій Калкутін.

«На сьогодні стабільно відвантажуємо зі свого термінала 200 – 250 тис. тонн на місяць. Частка перевезень власним флотом становить 25–30%. Побудована програма доправлення та перевалки вантажів на великотоннажні судна в Констанці. На маршруті до румунського порту нині працює п’ять барже-буксирних караванів, які складаються з нашого флоту й декількох орендованих барж», — розповів Сергій Калкутін.

За підсумками І кварталу 2024 року обсяг перевезень караванами до Констанци перевищив 585 тис. тонн, у тому числі власним флотом перевезли понад 156 тис. тонн.

НІБУЛОН співпрацює з румунською транспортно-логістичною компанією TTS для оптимізації логістичних ланцюгів. В цій співпраці компанія прагне зберегти досягнуті раніше обсяги відвантаження — близько 200 тис. тонн на місяць.

Наразі НІБУЛОН планує збільшити власний флот і розширити можливості перевантажувального термінала в Ізмаїлі.