У портах Великої Одеси на добу вивантажується 1262 вагони із зерном

У портах Великої Одеси середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном  становить 1262 вагони. За тиждень обсяг зріс на 10 одиниць на добу.

Таку інформацыю оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси, побільшало на 707 одиниць. За тиждень показник зріс з 6901 до 7608 вагонів.

«Скасовано конвенційну заборону на відвантаження у напрямку порту Чорноморськ, наразі продовжуються роботи з відновлення залізничної інфраструктури порту. На ранок 22 квітня у напрямку порту Чорноморськ прямувало приблизно 590 вагонів з вантажами різної номенклатури», — уточнив Валерій Ткачов.

У порту Ізмаїл щодня вивантажується 93 вагони із зерном. За тиждень показник зріс на п’ять одиниць. Упродовж цього періоду накопичення збільшилося на 151 вагон. Наразі до Ізмаїлу прямує 1080 вагонів зі збіжжям.

Читати також: Конвенцію на перевезення вантажів до порту Чорноморськ УЗ скасували

«Збільшенню вивантаження у портах заважають постійні повітряні тривоги (персонал портових операторів вимушений перебувати у бомбосховищах) та погіршення погодних умов (опади, дощ). Тривають роботи з відновлення залізничної інфраструктури у порту Чорноморськ і подолання наслідків ракетних ударів по окремих терміналах у порту Південний», — підсумував представник УЗ.