Виведення заблокованого флоту НІБУЛОНу з миколаївського порту могло б здешевити логістику на Дунаї на $20 за тонну

Евакуація флоту «НІБУЛОНУ» з миколаївського портового вузла має повернути ціну на фрахт на Дунаї на довоєнний рівень, що здешевить логістику на близько $20 за тонну.

Про це під час візиту на потужності «НІБУЛОН» у Миколаєві посла Франції з питань Чорного моря Мікаель Ру сказав директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу» Михайло Різак.

Михайло Різак також наголосив, що побудована компанією вже у воєнний період логістика Дунаєм зіграла важливу роль для всього українського експорту в той час, коли глибоководні порти Одеси не працювали.

Однак, незважаючи на високий потенціал і практичність, на сьогодні цей експортний шлях не використовується на максимум, адже програє в маржинальності глибоководним портам Одеси.

«Зараз Бессарабія є дорожчою в плані залізниці й доставки автотранспортом у порівнянні з глибоководними портами, оскільки це додаткові 250 км автошляхів і 200 км залізниці, що здорожчує логістику»,— зазначив Михайло Різак.

Вихід він вбачає у вирівнюванні ситуації, зокрема, «Укрзалізниця» могла б забезпечити конкурентні умови доставки агропродукції до дунайських портів, надавши спеціальні тарифи на свої послуги. Також через посла Михайло звернувся до французьких організацій із проханням допомогти придбати ще 250 вагонів-зерновозів.

«Якби Україна імплементувала досвід ЄС щодо компенсації/скасування акцизу на пальне для каботажних перевезень, ми б врятували дороги від вантажівок і сьогодні бачили б Південний Буг і Дніпро судноплавними»,— впевнений директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу».