АГРОТРЕЙД у 2023 році вперше експортував великі партії кукурудзи до Тунісу

У 2023 році Група «АГРОТРЕЙД» експортувала зерно у 13 країн світу. Найбільшими покупцями агропродукції компанії стали Єгипет, Туніс, Туреччина та Іспанія.

Про це повідомила пресслужба Групи.

«Минулого року ми працювали переважно зі звичними для нас країнами призначення, крім Тунісу, у який вперше експортували великі партії кукурудзи — майже 56 тис. тонн. У такий спосіб ця держава відразу посіла друге місце у структурі нашої зовнішньої торгівлі. Загалом найбільші обсяги зерна у компанії придбав Єгипет — понад 35 тис. тонн кукурудзи та більш ніж 25 тис. тонн сої. Вже традиційно великі обсяги агропродукції ми поставили до Туреччини та Іспанії. Наші південні сусіди купували сою та кукурудзу, а іспанці — пшеницю. Натомість найменші обсяги товарів надійшли до Австрії — 320 тонн сої», — говорить директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи Андрій Бут.

Також Група постачала зерно до Італії, В’єтнаму, Греції, Угорщини, Румунії, Латвії, Кіпру, Болгарії та Австрії.

Нагадаємо, загалом у 2023 році компанія поставила на світовий ринок майже 350 тис. тонн зерна. З них частка власної агропродукції склала 35% або 116 тис. тонн, а сторонніх виробників — 65% або 230 тис. тонн.