Страхування суден UNITY розширили на всі види вантажів

Програма доступного страхування суден UNITY, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України, значно розширюється. Застрахувати за програмою можна буде не лише морські перевезення зерна та інших важливих продовольчих товарів, але й судна, що перевозять усі невійськові вантажі, такі як залізна руда, сталь і контейнерні перевезення.

Про рішення, що розширить експортні можливості України, оголошено 1 березня в Лондоні в рамках візиту до Великої Британії української делегації на чолі з Першим віцепрем'єр-міністром України — Міністром економіки України Юлією Свириденко, пише пресслужба Мінекономіки.

За словами Юлії Свириденко, зокрема завдяки страховому інструменту UNITY ставки страхування на комерційному ринку знизились вдвічі.

Ставка в рамках UNITY наразі складає 0,75% для агропродукції. 

До страхового інструменту UNITY мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери. 

Читати по темі: Ще один український банк приєднався до страхування суден у чорноморському коридорі

Програма UNITY, покликана забезпечити доступне страхування від воєнних ризиків постачання зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі, стартувала в листопаді 2023 року.

UNITY пропонує страхування КАСКО та окремий захист і відшкодування (P&I) від воєнних ризиків за значно зниженими преміями, порівняно зі стандартними ринковими цінами. Крім зерна, UNITY тепер забезпечує покриття для іншої експортної продукції України, включаючи залізну руду, сталь, електрообладнання та корми для тварин.