НІБУЛОН впроваджує енергомоніторинг роботи елеваторів

Компанія «НІБУЛОН» запроваджує пілотний проєкт з енергомоніторингу робочих процесів на елеваторах. Така модернізація дозволить оптимізувати використання енергоресурсів за конкретними операціями та формувати виважені ціни на послуги. 

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Комплекс енергомоніторингу дозволяє збирати дані з вузлів обліку тепла та електроенергії, аналізувати їх та формувати звіти в режимі реального часу. На елеваторі зможуть оперативно реагувати на процеси та формувати енергетичну політику підприємства.

«Зараз система дозволяє відслідкувати витрати газу та електроенергії, наприклад, на зняття вологи в перерахунку на один тонно-відсоток сушіння кукурудзи. Ця інформація використовується для формування виваженої цінової політики на елеваторні послуги та пошук шляхів оптимізації ресурсів. У подальшому буде запроваджено повну автоматизацію системи термометрії зернових елеваторів, що дасть змогу повністю контролювати показники температурного режиму, попереджаючи тим самим будь-яке відхилення від норми», — зазначили в компанії.

Надалі в «НІБУЛОНі» планують запровадити енергомоніторинг на всіх елеваторах.