Міжнародний кримінальний суд допомагає розслідувати справи про обстріл зерносховищ росіянами

Прокуратура України співпрацює з Міжнародним кримінальним судом (МКС) щодо низки воєнних злочинів рф в Україні, в тому числі — обстрілів і руйнувань зерносховищ.

Про це розповів Генеральний прокурор України Андрій Костін, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми тісно працюємо з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду. У нас є специфічні кейси, якими вони зацікавлені», — розповів Андрій Костін.

Для розслідування особливих видів злочинів було створено робочі групи. Постійна присутність команди МКС в Україні є важливою складовою підтримки нашої країни в прагненні притягнути винних до відповідальності, а також демонструє відкритість самої України. 

«...Другий кейс, який я можу публічно назвати, — розслідування щодо руйнування зерносховищ, переважно в південній частині Одеської області», — зазначив Андрій Костін.

За його словами, робота з МКС відбувається на щоденній основі. Для нього Міжнародний кримінальний суд минулого року відкрив польовий офіс в Києві.

«Ми з нетерпінням очікуємо результатів, старанно працюючи за особливими видами діяльності», — розповів генпрокурор.

Нагадаємо, з липня по грудень 2023 року російські обстріли пошкодили більше сотні об'єктів портової інфраструктури та 10 елеваторів.