Волинь-зерно-продукт інвестували в логістичні рішення для конкурентоспроможності на ринках ЄС

Компанія «Волинь-зерно-продукт» інвестує в логістичні рішення для того, щоб ефективно конкурувати на європейських ринках з іншими країнами-експортерами, які постачають свою продукцію до ЄС.

Про це на агроконференції Re:farm розповів засновник і власник компанії Євген Дудка.

За його словами, найпершою задачею для успіху має бути міцна зв'язка виробництва та логістики, аби досягти стабільності та зуміти закріпитися на ринках ЄС. Для реалізації цієї програми компанія «Волині-зерно-продукт» інвестувала у перевалочний комплекс, де відбувається перевантаження з широкої колії на вузьку.

«Ми для себе розуміємо, що за деякий час ми будемо в Євросоюзі. Термінал — це місце для накопичення та перевалки. Тут ми формуємо по якості партії, вони поділяються і тоді вже відправляються. Тобто, логістика має бути зрозуміла, прозора», — зазначив Євген Дудка.

Також він повідомив, що компанія зробила інвестиції і й у власний контейнерний парк. Платформи для контейнерів «Волинь-зерно-продукт» орендує в Європі.

«Ми також викупили квоту на перевалці в Гданьську і стали транзитерами. Після цього ми можемо бути конкурентними саме в цій частині», — говорить бізнесмен.

Євген Дудка додав, що на ринку вони працюють з кукурудзою, ріпаком та соєю.