У портах Великої Одеси зріс показник вивантаження вагонів із зерном

Обсяг вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси наближається до 1200 одиниць на добу.

Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Упродовж тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси коливається від 1000 до 1300 вагонів на добу. Середньодобовий показник зріс на 143 одиниці та становить 1187 вагони на добу.

Побільшало і вагонів із зерном, що рухаються до портів Великої Одеси. Наразі туди прямують 7520 одиниць проти 7398 тиждень тому.

Водночас скоротилася черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл. Черга становить 529 одиниць, що на 113 вагонів менше, ніж тиждень тому. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту сягає 101 одиницю на добу. За останній тиждень показник покращився на 31 вагон на добу.

«АТ «Укрзалізниця» впроваджує заходи щодо збільшення обсягу перевезення вантажів у цьому напрямку та пришвидшення руху вантажних потягів. Загальну переробну спроможність припортових станцій скориговано відповідно до провізної спроможності мережі на дільниці Подільськ—Роздільна та доведено до 49 потягів на добу (+2 потяги на добу)», — зауважив Валерій Ткачов.

Проте упродовж першого тижня січня скоротилися обсяги передачі зернових вантажів через залізничні прикордонні переходи.

Наразі до Польщі щодоби прямують 75,4 вагона із зерном. Це на 18,4 одиниці менше, ніж тиждень тому.

Майже на 5 вагонів скоротився обсяг передачі вагонів із зерном через українсько-угорський кордон. Наразі показник становить 41 одиницю.

Водночас передача до двох країн демонструє приріст. Так, до Румунії щодоби передається 113,7 вагонів із зерном. Це на 13,3 перевищує показник тиждень тому.

Через українсько-словацькі прикордонні переходи рухається 53,7 вагони із зерном на добу. Показник за тиждень зріс на 4,1 одиниці.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів та макухи наразі становить 370 вагонів на добу. Він скоротився на 28 вагонів на добу.