Івано-Франківський КХП можуть продати за 31 млн гривень

Івано-Франківський КХП
Джерело фото: Facebook

За результатами електронного аукціону Держмайна з продажу Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» за об'єкт запропонували 31,63 млн грн.

Про це повідомляє видання «Галичина».

Викупити КХП може ТОВ «Буковель» за 26,36 млн грн або 31,63 млн грн з урахуванням ПДВ.

До складу лота входять цехи, виробничі корпуси та адміністративні приміщення, їдальня, корівники, пташники, гаражі загальною площею понад 46,7 тис. кв. м, дві земельні ділянки площею понад 12,3 га на околиці Івано-Франківська, обладнання комбінату та 14 транспортних засобів.

Частина об'єктів нерухомості ДП «Івано-Франківський КХП» перебуває в податковій заставі. На все нерухоме майно підприємства накладено арешт державною виконавчою службою. Із 2019 року виробництво зупинено, однак на ньому значаться 19 співробітників.

«Згідно із заявленими умовами продажу, покупець повинен буде погасити борги із зарплати і перед бюджетом у розмірі 70,15 млн грн упродовж шести місяців. Протягом пів року переможець аукціону також не має права звільняти чинний персонал підприємства», — йдеться в повідомленні.

За даними Youcontrol, бенефіціарами ТОВ «Буковель» вказані жителі Швейцарії Палиця Захар Ігорович та Палиця Оксана Василівна. Захар Палиця є сином відомого політика та бізнесмена Ігоря Палиці (фракція «За майбутнє») — бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського.