Кернел звітує про купівлю актививів з перевалки олії та продаж елеватора у Харківській області

Щоб підвищити стійкість свого бізнесу з переробки олійних культур, який останнім часом є основним джерелом доходів Групи, «Кернел» придбав активи з перевалки рослинних олій у порту Чорноморськ за $19,4 млн.  Там можна зберігати одночасно 105 тис. т соняшникової олії.

Про це йдеться у звіті компанії.

«У разі якщо Чорноморські порти буть розблоковані, активи використовуватимуться як глибоководна перевантажувальна база на Чорному морі для експорту соняшникової олії. Раніше термінал був неактивним, не підтримувати належним чином протягом тривалого періоду, тому знадобиться деякий час,  щоб зробити його повністю функціональним»,— говориться у повідомленні.

Крім того, Група погодила придбання за $24,75 млн 100% акцій компанії ТОВ «Рені-Ойл». Це термінал з перевалки соняшникової олії з 15 тис. тонн одночасного зберігання соняшникової олії в Ренійському порту.

«Це єдиний термінал із належним забором, накопичувальні та розвантажувальні потужності в українській річці Дунай портів, що дозволяє експортувати соняшникову олію навіть у разі блокади чорноморських портів. Очікується, що угода буде завершена до 31 грудень 2023 р»,— йдеться у повідомленні.

Восени 2023 року Група продала один зі своїх елеваторів у Харківській області.

Також компанія наблизилась до введення в експлуатацію нового найсучаснішого ОЕЗу в Хмельницькій області. Це станеться навесні 2024 р. Цей об’єкт буде має річну потужність з переробки 1 млн тонн насіння соняшнику, що робить його найбільшим у своєму роді в Україні.