Контрейлерні перевезення відбуватимуться надалі, якщо будуть вигідні бізнесу і УЗ

В АТ «Укрзалізниця» вивчають результати тестового контрейлерного рейсу з вантажівками до Польщі. Логістика тестового рейсу була досить дорогою, зараз УЗ намагається оптимізувати ціноутворення.

Про це розповів очільник департаменту стратегії та трансформації Укрзалізниці Олег Яковенко, пише «Економічна правда».

На початку грудня Укрзалізниця здійснила тестовий рейс вантажівок, які відправили до Польщі залізницею в обхід заблокованих автомобільних пунктів пропуску. Вони прямували від Скнилова, що на Львівщині, до Славкува у Польщі.

«З одного боку, у нас є ці платформи (для контрейлерних перевезень, — ред.), вони були відремонтовані і ми готувалися до розвитку такого бізнесу. З іншого боку, був поштовх від бізнесу під час блокування перевезень вантажними автомобілями на польському кордоні. Тому це позитивний збіг обставин і часу», — розповів Олег Яковенко.

Проте механізм роботи митниці та документообігу ще не відпрацьований. Чи будуть далі здійснюватися такі рейси, залежить від їх економічної доцільності та попиту.

«Треба з’ясувати, де та точка, в якій це буде вигідно вантажовідправникам і залізниці. Аби і ми не втрачали гроші, і щоб для компаній ця ціна не була захмарна», — додав представник УЗ.

Зазначається, що УЗ планує запустити поїзди з Клайпеди і Каунасу (Литва). Під час руху з Литви контейнери необхідно переставляти з широкої колії (у Литві) на європейську (у Польщі) і знову на широку (в Україні).

Також вже відбулося тестове перевезення напівпричепів маршрутом Київ (Ліски)—Чоп—термінал «Білк» (Будапешт) і зворотно.

«Водночас запустити таке сполучення з Польщею було найлегшим через наявність широкої колії. Наразі до УЗ постійно надходять запити від вантажовідправників, адже ринок побачив, що такі перевезення можуть здійснюватися», — йдеться в повідомленні.

Представник УЗ зазначив, що зараз в Україні можна завантажувати автомобілі на потяги на терміналах «ЦТС Ліски», зокрема у Києві та Скнилові.

«Я вважаю, що це не тільки історія на час війни. Уявіть собі: завантажити авто у Дніпрі на платформу, і далі водії відпочивають до певної точки, а не їдуть самі. А потім вже всередині Європи просто довозять «останні милі. Це найбільш сучасні, перспективні та екологічні види перевезень. Ми вважаємо, що за цими видами перевезень майбутнє», — сказав Олег Яковенко.