Попит на обладнання від переробних підприємств зменшився — KMZ Industries

За останні два роки у виробників елеваторного обладнання не з'явилося більше клієнтів з галузі переробки зерна. Аграрії поки що зберігають фокус на зберіганні вирощеної продукції.

Про це розповіла генеральна директорка KMZ Industries Валерією Калашник в інтерв'ю Elevatorist.com.

«Не зважаючи на очікуване збільшення попиту від переробних підприємств, протягом 2022-2023 рр. замовлень від них стало менше. Ми бачимо, що зберігається фокус на об’єктах зі зберігання та перевалки. Особливо це стосується ближчих до західного кордону регіонів. Західні області України і в два довоєнні роки демонстрували активний розвиток елеваторних потужностей, а зараз є найбільш активними районами будівництва», — зазначила Валерія Калашник.

Також від початку повномасштабного вторгнення є попит на відновлення пошкоджених елеваторів. Минулого року компанія KMZ Industries провела відновлення ємностей великого елеватора, в який влучила ракета.

«Це комплексний складний проєкт: розбирали силоси, проводили дефектування, відновлювали пошкоджені конструкції або виготовляли нові, збирали наново. Звісно, повністю зруйновані частини довелось замінити. Разом з тим, ми намагалися максимально використати вціліле. Аграрії зараз не в найкращому фінансовому стані, тому одним із завдань було зекономити ресурси клієнта при відновленні об‘єкта», — розповіла директорка.

Більше читайте в інтерв'ю з Валерією Калашник: «Всупереч війні два останніх роки були для KMZ Industries доволі успішними».