В Румунії закривається великий біоетаноловий завод

Компанія Clariant збирається закривати свій завод з виробництва біоетанолу в Румунії, який почав працювати в 2022 році. Також Clariant скорочує свою діяльність у Німеччині.

Про це повідомляє Biofuels-news.

Роботу над проєктом у м. Подарі в Румунії почали в 2017 році, а в другому кварталі 2022 завод почав виготовляти біоетанол з соломи за запатентованою технологією sunliquid®. Річна потужність переробки планувалася на рівні 250 тис. т соломи.

Також за темою: Чи хоче великий бізнес йти в переробку? За і проти

Проте завод не досяг запланованих робочих параметрів, тому в липні 2023 року Clariant почала стратегічну оцінку подальшого розвитку підприємства.

«Після ретельного розгляду всіх стратегічних варіантів ми вирішили закрити операцію «Подарі». Ми будемо тісно співпрацювати з представниками працівників у Румунії та Німеччині та прагнемо знайти рішення, які є найбільш соціально відповідальними. Для компанії, яка так само зосереджена на інноваціях, як і ми, вкрай важливо приймати тверді рішення, коли проєкт не виправдовує очікувань, і ще більш суворо виконувати нашу стратегію сталого зростання», — сказав Конрад Кейзер, генеральний директор Clariant.

Компанія прийшла до висновку, що витрати на реструктуризацію та резерви, пов’язані із закриттям і скороченням, становлять приблизно 63–95 мільйонів євро. Крім того, додаткові наслідки становлять приблизно 116 мільйонів євро.