Прикордонний перехід Вадул-Сірет—Дорнешти в листопаді встановив рекорд передачі вагонів

В листопаді прикордонний перехід Вадул-Сірет—Дорнешти продемонстрував рекордний у 2023 році показник передачі вагонів — 193 вагони на добу.

Про це пише Rail.insider.

«Обсяг передачі через стик Вадул-Сірет—Дорнешти у листопаді майже на 10 вагонів на добу перевищує показник жовтня. Фіксується зростання експорту зернових та лісових вантажів, а також імпорту нафтопродуктів. Водночас скорочуються обсяги передачі цементу і контейнерів», — йдеться в повідомленні.

Наразі на перехід прямують 1844 вагони. Із них 821 — із зерновими. Також є накопичення лісових вантажів — 465 вагонів.

На переході передача вантажів здійснюється як колією 1520 мм, так і колією 1435 мм. Окрім того, суттєва черга вагонів на перестановку візків. Йдеться переважно про вагони із зерновими вантажами, серед них і зерновози філії ЦТЛ УЗ, розіграні на аукціонах в ЕТС «Прозорро.Продажі».

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов звернувся до перевізника «Уніком Транзит» із проханням максимально збільшити приймання вантажів, передусім зерновозів із перестановкою візків.

«Тому що ситуація вже на межі введення конвенції за таким видом перевезень», — сказав представник УЗ.

Він додав, що у грудні зберігається високий показник передачі вагонів через перехід Вадул-Сірет—Дорнешти, зараз він становить 190 одиниць на добу.