У листопаді експортні залізничні перевезення зерна зросли на 40%

Укрзалізниця в листопаді 2023 року перевезла 14 млн тонн вантажів, що на 33,8% більше аналогічного періоду 2022 року та на 4% більше жовтня 2023 року. Цей показник став рекордним від початку широкомасштабного вторгнення. Ріст показників зафіксовано за всіма видами сполучення.

Таку інформацію надала пресслужба УЗ.

«Черговий місяць маємо позитивну динаміку і як результат — рекордний показник перевезених вантажів з початку широкомасштабної війни. Важливо, що, крім внутрішніх перевезень, почав зростати й експорт, який є критично необхідним для нашої країни. Завдяки роботі українського морського коридору наростили й експорт зерна», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Лідерами в загальному обсязі перевезень у листопаді 2023 року традиційно стали зернові вантажі, яких було перевезено 3 млн тонн (+13% до листопада 2022 року).

Безпосередньо в експортному сполученні лідером стали перевезення стратегічно важливого вантажу — зернових. У листопаді було перевезено на експорт 2,4 млн тонн зерна, що на 13% більше листопада 2022 року та на 40,4% більше жовтня 2023 року.

Перевезення зернових у напрямку морських портів у листопаді становили 1,7 млн тонн, що в 1,7 раза більше у порівнянні з жовтнем поточного року. Водночас перевезення через сухопутні прикордонні переходи зменшились на 4,2% до 0,72 млн тонн.