В порти прямує вдвічі більше вагонів із зерном, ніж до західних прикордонних переходів

До портів Великої Одеси та Ізмаїлу прямує понад 5 тис. вагонів із зерном, а на західні прикордонні переходи — 2 тис.

Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» з учасниками зернового ринку 16 листопада, пише Rail.insider.

Зменшилася кількість вагонів, що прямують через кордон до Польщі. Наразі передається 111,4 вагона на добу, — на 14,5 одиниць менше, ніж тиждень тому. Обсяги передачі зернових до Угорщини також знизилися, та складають 50,9 вагона на добу.

Разом з тим, зросла передача вагонів до Румунії та Словаччини, — 123 та 58,7 вагонів на добу відповідно.

«Складна ситуація із накопиченням зернових зберігається по переходу Вадул-Сірет—Дорнешти. На нього прямують приблизно 2 тис. вагонів, із них 830 — із зерном. Значні черги вагонів з олією та продуктами перемолу спостерігаються на стику Ізов—Грубешув. На нього рухається майже 1 тис. вагонів зі жмихами і шротами, а також 450 — з олією. Основною причиною такого накопичення є те, що польські термінали не встигають обробляти заплановані обсяги», — зазначили в УЗ.

Загалом обсяги передачі вагонів із зерном через західні прикордонні переходи скоротилися на 30 одиниць на добу. Загалом за тиждень передача склала 464 вагонів на добу.

В портах обробка вантажів знизилася через тривалі повітряні тривоги.

«Так, за останні п’ять діб вивантаження у портах скоротилося з 1 тис.–1,1 тис. до приблизно 900 вагонів. Ще 120–130 вагонів на добу вивантажується у дунайських портах», — розповіли залізничники.