KMZ Industries розробила транспортери та норії, які дозволяють економити електроенергію

Компанія KMZ Industries у 2023 році розробила та випробувала на дослідному стенді ПрАТ «КМЗ» нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/г. Обладнання дозволяє знизити енергозатрати та зберегти якість зерна, оскільки зменшує ризики його травмування в норії.

Про це представники компанії розповіли на виставці Agritechnica.

«Завдяки тривалим випробуванням на кукурудзі, пшениці та соняшнику нам вдалося підібрати оптимальні комплектуючі та характеристики мотор-редукторів для максимально ефективного транспортування кожної культури. Використання нового дизайну голови норії зменшує ризик травмування зерна, а нові сучасні ланцюги дозволили зменшити розміри транспортерів та потужність приводів, що, в свою чергу, знижує енергозатрати на транспортування 1 т продукту», — розповіли в KMZ Industries.

Також в цьому році компанія розробила та вже поставила замовникам декілька моделей нових металоконструкцій: норійну башту для 1 норії, опорну конструкцію під силос автовідвантаження та проїздну завальну яму.

«Всі металоконструкції виготовлені з оцинкованої сталі, не потребують зварювальних робіт при монтажі та відповідають найвищим стандартам безпеки для даного виду обладнання. Наявність таких металоконструкцій в модельному раді KMZ дозволить замовникам отримати конструкції, які враховують всі особливості обладнання KMZ, а також частково спростить подальшу розробку проєкту», — зазначили в компанії.

Нагадаємо, аграрії продовжують будувати ємності для зберігання зерна попри труднощі галузі — KMZ Industries.