Аграрії продовжують будувати ємності для зберігання зерна попри труднощі галузі — KMZ Industries

Генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник
Генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник

Українські аграрії продовжують збільшувати потужності зберігання, хоча темпи будівництва знизилися в порівнянні з попередніми роками.

Про це повідомила генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник на виставці Agritechnica.

«Якщо казати глобально, то, не дивлячись на війну, і минулого року, і цього замовлень вистачало. Нам пощастило, галузь працює. Проблеми зі зберіганням, з відвантаженням зерна не дають можливості нашим аграріям зупинятися. Вони продовжують будуватися, може не так агресивно, не так швидко і не такими великими обсягами. Тому наше виробництво працювало щодня і працює зараз», — зазначила Валерія Калашник.

За її словами, зараз будується більше проєктів саме для зберігання, а не для переробки зерна. Масштаби будівництва різні: від маленьких до дуже великих об'єктів.

«Оскільки наша продукція використовується і на переробних підприємствах, то, за нашим досвідом, фокус наразі саме на зберіганні і на перевалці, а не переробці. Особливо це стосується підприємств, що знаходяться ближче до кордону. Західні регіони були найбільш активні, їхня активність розпочалася до початку повномасштабного вторгнення, але зараз маємо справжній пік, і це логічно», — сказала Валерія Калашник.