Польські перевізники планують завтра розпочати страйк на кордоні з Україною

Польські перевізники планують провести тривалу акцію, яка може розпочатися з 3 листопада. Під час своїх дій вони мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме через українсько-польський кордон у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». 

Про це українських прикордонників повідомили польські колеги, інформує Державна прикодонна служба України.

Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

«Просимо громадян та перевізників, які планують перетинати кордон з Польщею, врахувати цю інформацію. У той же час, за наявними даними від польських колег, організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам, транспортним засобам, що перевозять гуманітарну допомогу, швидкопсувні вантажі та ін., а також легковому транспорту»,— говориться в повідомленні.

Органи державної влади України вживають всіх можливих заходів для нормалізації транскордонного руху. Зокрема Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало зустріч з усіма залученими сторонами щодо забезпечення належного пропуску через кордон транспорту. 

У разі винекнення додаткової інформації, Державна прикордонна служба України інформуватиме про це на своїх офіційних сторінках.