Польські перевізники планують перекрити всі наявні в’їзди з України до кінця року

Польські перевізники погрожують з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Як повідомляє Міжнародна транспортна асоціація України, вже 3 листопада має пройти перша акція за участю польських перевізників поблизу пункту пропуску Корчова. 

Якщо раніше вони обмежувались одним пунктом пропуску, то тепер планують перекрити всі наявні в’їзди з України. Акція планується терміном на два місяці. Причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС”, — ідеться у повідомленні.

Зокрема, польські перевізники вимагають повернути українським перевізникам дозволи, посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ, окрему чергу в єЧерзі для авто на номерах ЄС та окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур, а також отримати доступ до системи «Шлях». Також серед вимог — неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС.

Також, окрім страйків на кордонах з Україною, плануються страйки 09 листопада співробітників портів Гдиня та Гданськ (Польща), через збільшення об'ємів роботи та низької заробітньої плати.