Сушильні комплекси НОВОГО ЕЛЕВАТОРА не потрібно декларувати

Зерносушильні комплекси НОВИЙ ЕЛЕВАТОР не вимагають декларування
Зерносушильні комплекси НОВИЙ ЕЛЕВАТОР не вимагають декларування
Джерело фото: Elevatorist.com

Зерносушильні комплекси «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» не вимагають декларування та введення в експлуатацію на відміну від багатьох дрібних та середніх сушильних комплексів, які потрапляють у категорії СС1 та СС2.

Про це у матеріалі «Придбання зерносушильного обладнання: топ стереотипів, які можуть нашкодити» розповів керувник підприємства «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євгеній Романов.

«Зерносушильні комплекси «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» не вимагають декларування та введення в експлуатацію, бо належать до мобільного пересувного обладнання за рахунок модульності. Комплекс можна демонтувати, транспортувати і встановлювати в іншому місці», — зазначив Євгеній Романов.

Від додав, що це можливо завдяки спеціально розробленій конструкції, та підтверджено протоколами випробувань «Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки та технологій для сільського виробництва імені Леоніда Погорілого».

Зазвичай же за порушення будівництва загрожують штрафами від 781 тис. грн до 3,5 млн грн. З грудня 2020 року в Україні запрацювала Державна інспекція з архітектури та містобудування (ДІАМ). Інспекція прийшла на зміну ДАБІ та займається архітектурно-будівельним контролем. ДІАМ може проводити перевірки у воєнний час.