В Ізмаїлі наразі більше 40 суден не можуть вантажитися через перевірки силовиків — учасник ринку

На всіх терміналах у портах Дунаю перебувають представники Державного бюро розслідувань, СБУ та Нацполіції. В Ізмаїлі наразі більше 40 суден не можуть вантажитися через перевірки і невидачу вантажних митних декларацій (ВМД) експортерам, які працюють за формою 2 (готівковий розрахунок). В Рені — близько 15 суден. Це все виливається у демередж.

Про це розповів фрахтовий брокер Atria Brokers Тарас Панасюк, пише Latifundist.com.

Брокер підрахував, що в залежності від класу судна та маршруту демередж в день може складати 3-8 тис. доларів на судно.

«Зазвичай демередж складає долар на тонну. Більшість суден заходять у Суліну дедвейтом 6 тис. тонн. От і рахуйте, які збитки зараз несуть експортери», — каже Тарас Панасюк.

Сюди ще додається те, що деякі судна близько 3 тижнів йшли через Сулінський канал в Дунай. Бо упродовж тижня він був закритий через погані погодні умови. Ще на тиждень було заплановане закриття гирла Бистре, але начебто цей план було скасовано. Тож і виникла черга до 100 суден, про яку писали нещодавно українські ЗМІ.

«Але, як всім дуже добре відомо, коли погода в Суліні покращується, то у пріоритеті у румунських лоцманів судна, які йдуть у румунські порти. А от судна в українські порти змушені стояти в іншій черзі», — говорить Тарас Панасюк.

Нагадаємо, учасники ринку розповіли, що боротьба влади з контрабандою зробила неможливим експорт зерна за 2-ю формою розрахунку.