Україна та Молдова створять спільний контроль на залізничному пункті пропуску на кордоні з Придністров’ям

Україна та Молдова підписали протокол щодо організації спільного контролю на пункті пропуску для залізничного сполучення «Новосавицька-Кучурган» на території України. Підписання відбулося у п’ятницю, 13 жовтня, після онлайн-розмови прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з молдавським колегою Доріном Речаном.

Про це інформує Урядовий портал.

«Весною ми вперше застосували спільний контроль на залізниці в пункті пропуску «Серпневе 1 — Басараб’яска». Ця практика відмінно себе зарекомендувала. Це суттєво сприяє українському експорту, вдвічі зменшує тривалість усіх процедур, мінімізує черги, заощаджує державні кошти. В перспективі досвід спільного контролю застосуємо на всіх пунктах пропуску з Молдовою і, переконаний, на кордонах з усіма нашими сусідами-державами ЄС», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що спільний контроль на пунктах пропуску дасть переваги обом країнам у логістичній, торговельній та економічній сферах.

Також він зазначив, що Україна, Молдова й Румунія в тристоронній співпраці мають всі можливості активізувати логістичні коридори, щоб диверсифікувати шляхи українського експорту.

Нагадаємо, президент анонсував новий зерновий коридор через Румунію та Молдову.