Міжнародні консультанти розроблять довгострокову стратегію розвитку флоту УДП

Міжнародні консалтингові компанії Royal HaskoningDHV та Baker McKenzie долучилися до проєкту модернізації флоту УДП. Команда консультантів має розробити довгострокову стратегію розвитку пароплавства.
 
Про це повідомив директор ПрАТ «УДП» Дмитро Москаленко.
 
Він зазначив, що раніше спеціалісти УДП спільно з австрійським ÖSWAG (суднобудівельна компанія, розташована на Дунаї, — прим. ред.) детально опрацювали проєкт модернізації першої партії самохідних суден, та обґрунтували технічну площину модернізації.
 
«Обкатавши пілотний проєкт, плануємо на наступних етапах залучати до модернізації також інші європейські верфі», — зазначив Дмитро Москаленко.
Керівник додав, що тривалою була дискусія щодо довгострокових перспектив пароплавства.
«...Звісно, наших партнерів турбує питання військових ризиків, які останнім часом для регіону Придунав’я значно загострилися. Адаптуємо діяльність під нові умови, стаємо гнучкішими та мобільнішими, більш щільно співпрацюємо з іноземними партнерами, відкриваємо доступ до альтернативної інфраструктури обслуговування флоту. Створюємо додаткові стимули для судноводіїв, приплив фахівців у компанію за останній час лише збільшився — судна виходять з ремонту вже зі сформованими екіпажами. Без сумніву, військові ризики можуть накласти свій відбиток, але компанія продовжить прибуткову роботу за будь-яких сценаріїв розвитку подій. Стратегічно наш курс не зміниться», — написав Дмитро Москаленко.