УЗ працює над покращенням перевезень вантажів до Румунії та Молдови

АТ «Укрзалізниця» спільно з колегами з Румунії та Молдови працює над поліпшенням перевезень вантажів через прикордонні переходи.

Про це розповів очільник товариства Євген Лященко в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», пише Rail.insider.

Залізничники відпрацьовують нові можливості у південному напрямку: перевезення до Молдови та Румунії, а також до українських портів на Дунаї. Зокрема, йдеться про варіанти поліпшення ситуації з перевезенням вантажів зі станції Рені у напрямку Джурджулешт і Галаца.

«Там багато відкритих питань. Крім інфраструктурних обмежень у Галаці, зокрема й глибина операційного планування, що не дає змоги формувати фінальні потяги на українській стороні та проїжджати Галац без зупинки. На порядку денному — запровадження спрощеного контролю, аби вантажі проходили його на вході й не проходили вдруге на виході. Ми на фінальній стадії вирішення цього питання», — зауважив Євген Лященко.

Він також розповів про зустріч, що відбулася нещодавно за участю віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, делегацій Румунії та Молдови, представників уряду США та інших.

«Для УЗ найважливішим було вирішення питань щодо порту Галац та залізничної інфраструктури, зокрема перестановки вагонів з широкої на вузьку колію на станції Галац… Минулого тижня тристороння українсько-румунсько-молдовська робоча група почала роботу в Галаці. На основі висновків робочої групи опрацьовуються певні рекомендації щодо вирішення питання. Тобто зараз ситуація така: на політичному рівні рішення, що ми рухаємось у напрямку розв’язання наявних проблем, є, але тепер потрібно дочекатись висновків експертів, які нададуть практичні технічні рекомендації для поліпшення ситуації», — уточнив очільник Укрзалізниці.

Під час заходу порушувалося питання обміну електронними документами, обговорювалося питання спільного контролю. Окрім того, говорили щодо лібералізації транзитних тарифів для перевезення української продукції. Йдеться про моделі знижок, зокрема для агропродукції.

За словами Євгена Лященка, це додаткові знижки до наявних.

«Щоб збільшити економічну привабливість для наших експортерів, потрібні додаткові знижки, як вже зробили наші молдовські партнери. Ми розуміємо: якщо розглядаємо шляхи експорту через Польщу на Гданськ і Гдиню (найбільші морські порти Польщі, — ред.) — це одна ціна. І потрібно зробити так, щоб шляхи на Галац і Констанцу були навіть більш конкурентні. Особливо з урахуванням питання квот у порту Констанца», — наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця».