Удари Росії по українських портах не змінять картину зернового експорту — Єврокомісія

Єврокомісія збільшить обсяги використання всіх транспортних модулів для транспортування українського збіжжя на зовнішні ринки, включаючи залізницю, річковий та автомобільний транспорт. Це буде зроблено для повного використання потенціалу Дунайського транспортного вузла після російських атак на Рені та Ізмаїл.
 
Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів з міністром Мінінфрструктури України Олександром Кубраковим заявила Єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян.

Так вона відповіла на запитання кореспондента Укрінформу, чи вплинуть російські атаки на дунайські порти України на намір Єврокомісії збільшити транзит українських продовольчих товарів цим маршрутом до 4 мільйонів тонн на місяць.

«Ми обговорили ці атаки на Рені та Ізмаїл. Як ми почули від міністра (Кубракова, прим. ред.), і ми можемо це підтвердити, деякі об’єкти виведені з ладу, що не зробило наше завдання простішим. З іншого боку, на Дунаї є не лише українські порти. Ми розглядаємо весь цей Дунайський кластер в цілому, вивчаємо його інші спроможності, зокрема, в румунських портах, з використанням Сулинського каналу. Ми бачимо це у поєднанні з підвищенням спроможностей порту в Констанці і обговорювали необхідні для цього заходи»,— зауважила Єврокомісар.

Читайте також: Польща налагодила спеціальні маршрути для транзиту українського зерна

За її словами, серед таких заходів — створення умов для спрощення контролю та інших процедур на пунктах перетину кордонів.

Своєю чергою Кубраков зазначив, що Україна вдячна Єврокомісії та уряду Румунії за такі зусилля. За його словами, зернотрейдери також враховують цю «прифронтову» ситуацію та намагаються здійснювати доставку безпосередньо на кораблі, без складування зерна у портовій інфраструктурі, з метою усунення потенційних ризиків знищення цього продовольства просто в порту.

Читайте також: В Ізмаїльському районі ворог влучив у припортову інфраструктуру

Водночас, український віцепрем'єр визнав, що «коридори солідарності» ЄС не зможуть повною мірою замінити морський шлях транзиту продовольства. Він нагадав: нещодавно п’ять кораблів, що були заблоковані після 24 лютого минулого року, покинули одеські порти. Ще два кораблі увійшли у глибоководні порти Одеси, були завантажені зерном та відбули до Босфору. Ще три кораблі зайшли до Одеси минулого тижня і невдовзі мають вирушити за призначенням.

«Щодо страхування. Добра новина у тому, що є компанії, які надають таке страхування для цих кораблів. Погана новина - що ціна такого страхування є все ще дуже високою. Тож ми працюємо з ринком, з партнерами та з цими компаніями з метою зменшити таку ціну»,— додав український урядовець.