УДП готове значно збільшити обсяги завантаження морських суден у порту Констанци

Владислав Бєлах

Українське Дунайське пароплавство (УДП) вважає найбільшим викликом сьогодні для себе посилення інфраструктури у Констанці. Наразі УПД в середньому завантажує по два великих морських судна, але за умови посилення інфраструктури — залучення додаткових кранів, організації нових якірних стоянок — цей показник може зрости до 50%. Представники УДП увійшли до складу урядової делегації України, яка у найближчі дні має почати консультації стосовно цього питання.

Про це заявив заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах під час виступу на конференції BLACK SEA GRAIN & OIL-2023 у Києві.

За словами учасників події, ситуація на ринку дуже непроста. Трейдери зазнають фінансових втрат внаслідок авіаційних ударів по складах та елеваторах, тривалого очікування на розвантаження в порту. Навіть за умови рекордного врожаю фермери ризикують отримати збиток, і основна причина - витрати на логістику.

Проте альтернативи Дунаю немає. Всі інші напрями для більшості аграріїв взагалі є економічно нерентабельними. Україна має щомісячно експортувати мінімум 5 млн тонн аграрної продукції, і це можливо лише через дунайські порти.

Владислав Бєлах зазначив, що в надскладних умовах постійних атак на порти, УДП продовжує стабільно працювати. Пароплавство робить все можливе, щоб збільшувати обсяги перевезень зернових. Зокрема, поставлена до роботи рекордна кількість флоту. Зведені до мінімуму простої. Збільшена потужність власного стивідорного комплексу.

Пароплавство відновлює морський флот та розбудовує ще один стивідорний комплекс, який зможе їх обслуговувати.