Прометей зазнав збитків при співпраці з ТІС-Зерно у $7 млн — Гороян

ГК «Прометей» весною цього року очікувала на терміналі «ТІС-Зерно» у порту «Південний» судно класу Рanamax на 54 тис. т. Попри погану роботу зернового коридору компанія сподівалась на краще і не забирала своє зерно. Але зрештою це довелося зробити, ще й з великими збитками.

Про співпрацю з терміналом Latifundist.com розповів голова Наглядової ради ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

За його словами, за три місяці простою судна у водах Босфору ціна на зерно впала більш, ніж на $50/т. Демередж за добу складав $17/т. Сума збитків «Прометея» сягнула позначки у $7 млн. Тож, коли офіційно було підтверджено, що «зерновий коридор» більше не працює, компанія заявили терміналу, що хоче забрати своє зерно.

«По контракту з ТІС-Зерно, перевалка на корабель повинна була обійтися нам у $30/т. Яке було наше здивування, коли за завантаження зерна у автомобілі ТІС-Зерно додав нам до цієї суми ще $5 — тобто $35/т при собівартості $1-2/т. Наша компанія володіє 34-ма елеваторами по всій Україні, тож я знаю як ніхто, що у автомобілі значно дешевше вантажити зерно, ніж на судна. А щоб ми якомога довше платили за зберігання зерна, завантаження в автомобілі відбувалося повільно. Все зерно змогли вивезти тільки упродовж 2 місяців. Зерно отримали неякісне. Щоб продати його, довелося додатково доробляти на власних елеваторних потужностях», — розповів Рафаель Гороян.